VINRESOR  FRÅN GOTLAND
 

Om oss :                                                                                                                                     Välkommen till Island Brothers Wine Travel hemsida.  Som en hel del bra ideer började den över en fin flaska vin mellen vänner för flera år sedan .  Många ämnen diskuterades den kvällen .... familj, arbete, livserfarenheter, mål, framtida planer där vi ville vara på fem, tio, femton år från och med nu. Det var emellertid ett återkommande tema som fortsatte att komma upp i vårt diskussion och det var kärleken till vin, mat och resor. Vi insåg den dagen vi ville göra något speciellt och leva en dröm inte bara för oss utan också för andra. Vårt mål på Island brothers är att erbjuda resor med bra vin, bra mat och bra service!  Efter flera år och flera flaskor senare välkomnar vi dig att gå med och skapa minnen som kommer att vara livet ut.  VÄLKOMMEN OMBORD !


Eric Arneson




Hälsningar till alla er vin-och matälskare jag heter Eric Arneson och jag är uppvuxen i San francisco. Jag har en omfattande bakgrund i restaurangtjänster i Kalifornien och Oregon. Några av min erfarenheter inkluderar : Barchef på Los Altos Golf & Country Club ( Los Altos Ca.) Hovmåstare Monterey Peninsula Golf & Country Club ( Pebble Beach Ca.)  Restaurangchef Biers Brasserie ( San Jose Ca.) I början av nittiotalet flyttade jag till Portland Oregon. Medan jag arbetade vid Lake Oswego Country Club introducerades jag för min framtida fru Pia.  Pia  som är fran Stockholm har också en lång bakgrund som kock och caterer i USA och Europa. Under de närmaste åren ägde vi och drev ett boutiquehotell och cateringföretag i Oregons vindistrikt. I januari 2007 kom vi till Gotland och flyttade till Burgsvik där min fru och familj hade ett sommarhus sedan 1980-talet. Senare samma år köpte vi ett hus i Djupvik och har bott där sedan dess...

Under 2008 började vi båda i Hablingbo för de närmaste två åren tills det såldes. Följande år anställdes jag som restaurangchef vid den nya resorten i Fröjel och det var här jag träffade min framtida kollega och partner Alf Birkeland. Jag stannade där till 2014 då jag erbjöds platsen som restaurangchef på Visby Golfklubb Kronholmen för närvarande nummer två i hela Sverige. Efter fem lönsamma år och en väsentlig ökning av intäkterna var restaurangen under den tiden också upptagen i boken "" GOTLAND mat, dryck och ö liv"" ( en guide till Gotlands bästa restauranger och kokbok) Nu har jag bestämt mig  för att utnyttja mina fyrtio plus års erfarenhet för att förverkliga en livslång dröm  att dela med mig av min passion för resor, mat och vin ! Därmed började Island Brothers Wine Travel.   So it begins here….

Alf Birkeland






En äkta norrman skall det vara! Kom till Sverige 1988 och introducerade CAD (datoriserade arkitektritningar) till husfabriker i Dalarna. Efter över 3000 husritningar blev det export av hus och projektledning i olika länder; bl. a. Spanien där jag projektlädde byggnationen av totalt 3500 m2 under 5 år. Givetvis som boende i Spanien blev det mycket mat och god vin. Resorten hade egen restaurang där mitt uppdrag var att starta upp verksamheten inklusive menyer och dryckeslister. Hade även förmånen att bygga om en exklusiv restaurang med ny vinkällare. Arbetet inkluderade att bygga upp dryckessortiment med ägaren. Väl tillbaka i Sverige blev valet Gotland och tillsammans med en tysk byggde jag Fröjel Resort 2010. Även här var uppdraget att starta upp verksamheten. Det var här jag träffade Eric, som delade mina nördiga vin- och dryckesintressen. Många gånger har vi delat en flaska vin där vi har analyserat, kritiserat och upptäckt nya saker. Timmarna har ofta blivit sena...

Några år senare (höst 2015) beslutade jag med extern partner att arrendera hela anläggningen och driva resorten i eget bolag (Fröjel Resort & Spa) Då jag är något av en "all in" typ så måste jag kunna allt om det jag håller på med; Utbildade mig därför till massagelärare, inklusive thaimassage, ayurvedisk massage och lymfdränage. Allt för resortens bästa. På dyckessidan utbildade jag mig till yrkes-sommelier, där vår vinomsättning därefter har 3-dubblats på 2 år. Vi har ett av Gotlands största dryckessortiment. 

Oavsätt mycket arbete har jag alltid prioriterat resor i alla delar av världen. Och alltid med mat och dryck som något av det mest intressanta. Många kontakter finns knutna och inom kort börjar vi importera alkoholhaltiga drycker som även kommer att finnas på bolaget, och givetvis på resorten.

Vinresorna som vi nu sjösätter är ett resultat av många års drömmar, förfrågningar från när och fjärran, samt önskan om att dela med oss av vårt kunnande och samla nya goda minnen tillsammans med Er! Vi ses snart på en resa med Island Brothers....